luni, 2 mai 2016

Petele albe care apar pe unghii



Ai sesizat pete albe pe unghii, care apar și dispar la anumite intervale de timp? Astfel de pete sunt semne prin care organismul îți transmite ca nu te hrănești cum trebuie și poți fi predispus la anumite boli. În termeni medicali, apariția petelor albe pe unghii sau colorarea acestora într-o nuanța gălbuie se numește leuconichie. 
Este vorba despre o afecțiune nedureroasa a unghiilor, dar care transmite un semnal de avertisment în legătură cu lucrurile care nu sunt în ordine în organismul tău.
Atunci când îți apar dare albe pe unghii sau acestea se colorează pe jumătate într-o nuanță mai deschisă, înseamnă că ai un deficit de calciu și zinc. Practic, nu consumi suficiente lactate, iar lipsa calciului, esențial întăririi structurii osoase, poate duce la boli precum osteoporoza.
Nu doar calciul este important pentru organismul tău, ci și zincul. Acesta are un rol fundamental în dezvoltarea oaselor, în buna funcționare a ficatului, dar și în tinerea la depărtare a bolilor de piele, printre care și cancerul. Vitamina A nu își poate face treaba în organismul tău fără ajutorul zincului.Asta înseamnă ca zincul reglează nivelurile de vitamina A din corp și cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Zincul este foarte important pentru sănătatea testiculelor și calitatea lichidului seminal.

Bărbații care au pete albe pe unghii s-ar putea confrunta cu probleme de infertilitate din cauza deficienței de zinc, arată cercetările recent din lumea medicală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu