sâmbătă, 28 mai 2016

Mărturiile unui Fan! Hala Madrid!




Azi e ziua cea mare, o zi pe care am așteptat-o cu toții de 2 ani încoace si sunt sigur ca nimeni nu concepe un alt scenariu decît LA UNDECIMA. 
Vreau sa scriu despre superstii (deşi nu cred in ele) si/sau despre nedreptatile din fotbal.

Voi începe de la cuvintele lui Buffon, care si-a pus in cap mulţi fani blanco, zicand ca " daca exista dreptate in fotbal, atunci atletico va castiga". Nu stiu daca atletico merita sa castige in 2014, dar multi o vedeau campiona pana in min. 90 (mai putin noi) si toti multi ziceau ca golul lui Ramos a venit din noroc, chiar si Ancelotti zicea ca nu stie ce era sa fie dacă nu era corenerul ala. Desi nu stiu cat de obiectiv o sa fiu, mie nu mi s-a părut ca atletico merita sa câștige, poate nici Real, pt ca era o dominare fără multa precizie la poarta. Trecând peste asta, in istorie multe echipe au pierdut pe nedrept, iar soarta le-a intors "nedreptatea". Cel mai elocvent exemplu este Chelsea, toti tinem minte acea semifinala cu barca din 2009, cand practic li s-au furat toate sansele, dar uite ca in 2012, aceeași Chelsea cu o echipa mult sub valoarea celei de atunci ( si care pierdea prima mansa din optimi cu Napoli 3-1,cu un Di Mateo neexperimentat), reușea s-o străpungă pe barca, chiar pe camp nou (in 10 oameni), iar tot ghinionul s-a intors asupra celor care au profitat. Nici in finala nu a stralucit Chelsea, Bayern i-a dominat total ( aratat si penalty prin min .110), dar " Dumnezeul fotbalului" a facut "dreptate". Un alt exemplu este AC Milan, care dupa memorabila finala de la Istanbul, unde Liverpool a facut o repriza magnifiza, dar totusi eu raman la parerea ca Milan trebuia sa castige, in sens ca a meritat, mingea practic nu voia sa intre in poarta ( tin minte ca Sheva de la 1 m din voleu a sutat si tot in DUdek mingea s-a dus), a reusit peste 2 ani s-o invinga pe aceeasi Liverpool. Unii ar putea sa zica ca aici nu e vorba de nedreptate, eu zic ca da, iar al doilea argument este ca in 2006 Milan a jucat cu Barca in semifinale si l-a fel a fost furata de arbitri, anuland inexplicabil golul lui Sheva. Coincidenta sau nu, din cele mia multe favori pt aceste nedreptati a profitat, barca, in afara de aceste 2 semifinale, imi aduc aminte si in 2012, cand Pepe a fost eliminat pe nedrept, dar uite ca tot se intoarce. Sunt multe exemple in istorie, dar si asa am scris prea mult, insa revin la Real. In 2012, am pierdut pe nedrept la penalty-uri in fata lui Bayern, apoi in 2013 am pierdut dramatic calificarea in finala in fata lui Dortmund, INSA in 2014, Real a trecut pe ambele si a triumfat, nu stiu daca s-a razbunat , insa la sigur a reglat acele nedreptati. Revenind la vorbele lui BUffon, intrebarea ramane" a fost sau nu o nedreptate in fotbal?" , desi tind sa fiu subiectiv, eu zic ca nu, dar lucrul asta mi se pare cel mai de temut diseară, pt ca după cum am arătat ,uneori poti suta de 1000 de ori la poarta, poti juca contra 9, dar tot nu e suficient.  

Legat de "superstitii":
- Real nu câștigat niciodată pe San Siro, din cele 1 meciuri jucate
- Real nu a pierdut nicio finala CL in noul sistem (daca nu ma inseala memoria)
- Zidane a câștigat CL in primul sau sezon ca jucător, ca antrenor secund, reușește si ca antrenor principal?
- Real a invins pt prima ora o echipa italiana in faza eliminatorie si a rupt un blestem vechi, deci suntem optimisti
- Simione nu a pierdut niciodată in fata lui Zizou, nici ca jucător, nici ca antrenor (sa speram ca azi va pierde 

-Niciun antrenor francez n-a câștigat vreodată un trofeu CL

”Sper ca nu v-am plictisit prea mult cu ce am scris. Hala Madrid!
Indiferent de ce va fi maine dimineață, trebuie sa fim mândri  de Real, pt ca sunt sigur ca la început sezonului pe când era Rafa, multi ne îndoiam de soarta echipei, dar Zizou ne-a făcut sa credem, pt ca spiritul blanco nu moare niciodată”, Marcel Mămăligă.


Sursa: Marcel Mămăligă















P.S. Sper ca Real Madrid să câștige și să ne facă pe toți fericiți! 
P.S.S.Real Madrid și Atletico Madrid se întâlnesc, sâmbăta seara, la Milano, în finala Ligii Campionilor, într-o reeditare a ultimului act al acestei competiții, din urma cu doi ani.


In 2014, în finala de la Lisabona, Atletico a condus aproape o ora, pana in al treilea minut de prelungiri, când Sergio Ramos a egalat. In cele din urma, elevii lui Diego Simeone au căzut și au mai primit trei goluri in cele doua reprize de prelungiri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu