miercuri, 20 mai 2015

Verifică-te în Registru ! Mergi și VOTEAZĂ!

Verifică-te în Registrul de Stat al Alegătorilor
    Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) este un sistem informațional unic integrat de evidență a alegătorilor din Republica Moldova, destinat colectării, stocării, actualizării şi analizei informaţiei despre cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv despre cei din străinătate, care au atins vîrsta de 18 ani și nu au interdicții legale de a alege.
    RSA este constituit în baza Registrului de Sat al Populației, fiind actualizat continuu cu  datele furnizate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Ministerul Justiției și administrația publică locală.
    Datele introduse în RSA sunt în limba română și se folosesc de către Comisia Electorală Centrală exclusiv în scopul formării listelor electorale. Accesul la informația din RSA este limitat.   
    Alegătorul este introdus în lista electorală a secției de votare în baza adresei de domiciliu sau a adresei de reședință.
    În calitate de utilizator al RSA, alegătorul prin introducerea IDNP-ului din actul de identitate, poate afla adresa și numărul secției de votare la care este arondat.





    Accesează:
    https://www.cec.md/index.php?pag=page&id=1508&l=ro 
    https://verifica.cec.md/

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu