luni, 25 mai 2015

„Tancurile nu au nevoie de vize”- Anatol Șalaru

   Pe fundalul unor ameninţări continue ale Rusiei, dintre care şi una publică mai recentă, precum că „tancurile nu au nevoie de vize”, flutură neruşinat şi trădătorii de neam autohtoni un slogan de aducere a „ordinii” în capitală în contextul alegerilor locale. Stângăcia şi neruşinarea acestora este, cu certitudine, nelimitată, prin simplul fapt că speră să declanşeze o perioadă de declin a Chişinăului, după ce în cei 8 ani de lucru bine făcut, prin fapte concrete şi rezultate evidente, Dorin Chirtoacă a reuşit să redreseze situaţia Chişinăului distrus şi furat de „gospodari”, realizând o schimbare reală şi esenţială pentru oraş, asigurându-i totodată, pe bună dreptate o condiţie de capitală europeană, în pofida încercărilor zadarnice a vânzătorilor de neam de a submina realizările acestuia.
   Unicul lucru pe care mizează aceştia în dezideratul lor de a vinde capitala şi odată cu ea întreaga republică, este pierderea memoriei istorice, ei totuşi speră la o amnezie colectivă a populaţiei, care ar şterge urma celor 203 ani de ocupaţie rusească, ce au cauzat doar involuţie socială, urma deportărilor în masă, a foametei organizate, a ameninţărilor neîncetate, a embargourilor recente, actele de violenţă şi teroare faţă de tineri la 7 aprilie 2009, a declaraţiilor recente de susţinere a menţinerii armatei ruse dincolo de Nistru, ş.a.         
   Singura logică şi singurul obiectiv al trădătorilor de neam, care vizitează în mod patologic Kremlinul, nu este decât instaurarea unui haos general în capitală, a unei umbre a imperialismului sovietic, mizând pe ruinele unei memorii fragmentate, distruse. Doar că aceştia, în avântul lor fără temelie, nu pot cunoaşte decât 2 direcţii bine determinate, eşecul garantat din 14 iunie 2015 sau o nouă plecare, definitivă, la Moscova, unde desigur nimeni nu are nevoie de ei. Pentru a-i trezi, cât de cât, la realitate este imperativ de a le aminti că memoria neamului este vie, bine conturată şi mai clară ca niciodată. În acest scop nu au decât să facă şi o scurtă plimbare până în Scuarul Gării Feoviare, unde la 23 august 2013 a fost inaugurat de către primăria mun. Chişinău, în frunte cu Dorin Chirtoacă Monumentul în memoria deportărilor regimului comunist sau la piatra comemorativă din PMAN, instalată la 28 iunie 2010 prin decretul preşedintelui Mihai Ghimpu. Chişinăul şi întreaga republică nu cunosc altă cale decât cea a progresului, a parcursului european.
Chișinăul are și va avea un primar al faptelor concrete, cu suflet pentru oameni.

Sursa: https://www.facebook.com/pages/Anatol-Salaru/153302338021318
P.S. Sper ca oamenii să nu mai facă aceeaşi greşeală ca la 30 noiembrie 2014, să facă alegerea cu suflet




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu