marți, 17 noiembrie 2015

Studenții uitați ! ‪#‎Ziua_Studenților‬

Studenții uitați !
Nu știu starea lor de spirit, dar știu că ceva îi nemulțumește!
Păcat că perioada incipientă a studenției nu este la fel de maturizată cu cea terminală. Dacă ar fi posibil acest lucru cu siguranță studenții ar fi mult mai receptivi, mult mai interesați, maturizați și îndrăzneți.
        Pe lângă instruire și acumularea cunoștințelor, studenții ar putea schimba mult mai multe lucruri, inclusiv atitudinea cadrelor didactice de la diverse nivele, față de ei.
       Da, câte o dată..., și nu de puține ori studenții sunt” discriminați”, apostrofați de cei care ar trebui să fie mentorii lor, mesagerii și povățuitorii lor, dar nu cei care” îi privesc de sus”, cei care o fac pe” atotștiutorii” și Sfinții Nicolae!
       Câți dintre dvs vă cunoașteți decanul, șefii de catedre, de studii și exact cum se numesc?
      Câți dintre dvs merg la decan cu inima deschisă pentru o simplă întrebare sau consultanță?
      De câte ori în semestru, an, ani sunteți invitați la Adunările generale cu studenții și cadrele didactice pentru a vă putea spune deschis problemele, necazurile, părerile și propunerile?
      O altă dimensiune cu o importantă putere de decizie sunt instituțiile statului, Parlamentul, Guvernul, Ministerele și universitățile care fac ce fac, dar mai mereu uită de studenți...
      Evenimentele din APRILIE 2009 au dat” undă verde” unor partide politice care și-au șters picioarele cu tinerii fiind tot mai dezamăgiți. Și această ”inflamație jună” continuă până azi.
     Da, nu exclud și vina studenților, dar nu uitați că și dvs ați fost la fel, sau aici ar trebui sa interveniți și să ne ajutați, chiar dvs!!!
     De corupția din instituțiile de instruire nici nu vorbesc, cu toții știți că există, dar frica de a vorbi și tratamentul în acest domeniu este ca și în cancer.
 Păzea!
 Personal refuz să sărbătoresc această zi, 14 noiembrie - Ziua Internațională a Studentului, deși la exterior nu doresc sa arăt acest lucru...
 P.S. Poate anul 2016 să fie numit anul studenților?!



N.B. Menţionez că data de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfăşurate la Praga. Atunci 9 studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1200 au fost trimiţi în lagăre de concentrare.

Cu respect, 
Ion Purice, doctorand USMF ”N.Testemițanu”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu