miercuri, 25 martie 2015

Ceaiul de ghimbir, elixirul unei vieți sănătoase


Acest ceai previne cancerul și este unul dintre cele mai folosite condimente din lume.

 Dacă doriți să scăpați de infecțiile respiratorii, de bronșită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, beți ceai de ghimbir. Acesta este un remediu utilizat de mii de ani în medicina și are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor, a răcelilor de sezon și cel mai important, previne apariția cancerului.
În unele părți ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.
Ideal este să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculețele cu prafuri destul de incerte ca origine. Găsești ghimbirul în supermarket. Nu este scump și nici nu se oxidează foarte repede.
Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă și are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.

 Medicii recomandă rădăcina de ghimbir pentru că este bogat în potasiu, zinc, calciu, cupru și magneziu, vitaminele B6, C și D, precum și uleiuri esențiale cu multiple proprietăți benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acționează ca tonic general și înlătură oboseala și toxinele accumulate în organism.
Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril și antiagregant  plachetar.
De asemenea, combate disconfortul digestiv prin îmbunătățirea absorbției de substanțe benefice din alimente și prevenirea supraalimentației.
Întărește sistemul imunitar datorită cantității mari de antioxidanți, care reduc riscul de infecții sau afecțiuni. De exemplu, o ceașcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanțele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău și ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
Luăm o radacină proaspătă de ghimbir - pentru 1 ceaşcă de ceai aveţi nevoie de aproximativ 1,5 cm de rădăcină – o curăţaţi şi o dați prin răzătoare. Îl puneţi în 300 ml de apă  fierbinte, adăugaţi puțină scorţişoară şi rădăcină de licorice (este disponibilă la orice farmacie) şi fierbeţi la foc foarte mic timp de 10 minute. Datorită plantei licorice ceaiul este dulce şi nu mai este necesar să adăugaţi zahăr.
În loc de rădăcină puteţi să folosiţi ghimbirul uscat, dar trebuie să luaţi o măsură mai mică, deoarece el este mai iute. În băutura pregătită puteţi adăuga, de asemenea, o felie de lămîie.
O ceașcă de ceai de ghimbir te ajută să scapi de stres și are un excelent efect energizant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu