Acest ceai previne cancerul și este unul
dintre cele mai folosite condimente din lume.
Dacă doriți să scăpați de infecțiile respiratorii, de bronșită, tuse,
crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, beți ceai de ghimbir. Acesta
este un remediu utilizat de mii de ani în medicina și are efecte excelente în
combaterea indigestiei, a migrenelor, a răcelilor de sezon și cel mai
important, previne apariția cancerului.
În unele părți ale lumii, ceaiul de
ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.
Ideal este să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculețele
cu prafuri destul de incerte ca origine. Găsești ghimbirul în supermarket. Nu
este scump și nici nu se oxidează foarte repede.
Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu
miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă și are un gust iute, dar foarte
plăcut papilelor gustative.
Medicii recomandă rădăcina de ghimbir pentru că este bogat în potasiu,
zinc, calciu, cupru și magneziu, vitaminele B6, C și D, precum și uleiuri
esențiale cu multiple proprietăți benefice, cum este gingerol, cineol, elemen,
borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acționează ca
tonic general și înlătură oboseala și toxinele accumulate în organism.
Potrivit ultimelor studii în domeniul
medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului:
antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic,
hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril și
antiagregant plachetar.
De asemenea, combate disconfortul digestiv
prin îmbunătățirea absorbției de substanțe benefice din alimente și prevenirea
supraalimentației.
Întărește sistemul imunitar datorită cantității mari de antioxidanți, care reduc riscul de infecții sau afecțiuni. De exemplu, o ceașcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanțele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău și ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
Întărește sistemul imunitar datorită cantității mari de antioxidanți, care reduc riscul de infecții sau afecțiuni. De exemplu, o ceașcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanțele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău și ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
Luăm o radacină proaspătă de ghimbir -
pentru 1 ceaşcă de ceai aveţi nevoie de aproximativ 1,5 cm de rădăcină – o
curăţaţi şi o dați prin răzătoare. Îl puneţi în 300 ml de apă fierbinte, adăugaţi puțină scorţişoară şi
rădăcină de licorice (este disponibilă la orice farmacie) şi fierbeţi la foc
foarte mic timp de 10 minute. Datorită plantei licorice ceaiul este dulce şi nu
mai este necesar să adăugaţi zahăr.
În loc de rădăcină puteţi să folosiţi
ghimbirul uscat, dar trebuie să luaţi o măsură mai mică, deoarece el este mai
iute. În băutura pregătită puteţi adăuga, de asemenea, o felie de lămîie.
O ceașcă de ceai de ghimbir te ajută să
scapi de stres și are un excelent efect energizant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu