Google IPN

luni, 29 octombrie 2018

Unde-i MILIARDUL sau cine-ți bagă mâna-n buzunar...


Dacă ar fi să credem celor spuse public de Plahotniuc că el n-a luat niciun leu din miliardul furat, atunci apare o simplă întrebare: unde-i MILIARDUL și de ce în patru ani de zile cetățenii nu cunosc nimic despre miliardul furat sau dacă a fost întors măcar ceva din acest miliard și unde s-au dus acești bani?
Fotografia postată de Mihai Ghimpu.


Și aceasta nu cumva din motivul, că Plahotniuc s-a înțeles cu Dodon să cheltuie miliardul furat după bunul lor plac: “Președintele” să-și repare clădirea prezidențială, zicând că banii sunt veniți din partea Președintelui Turciei(un stat acordă altui stat ajutor în baza unui Acord, nu prin vorbele lui Dodon, cum e cu povestea banilor pentru reparația clădirii prezidențiale), guvernarea pentru a acoperi cheltuielile care sunt mult mai mari decât veniturile, după ce Uniunea Europeană a refuzat să mai susțină financiar RM, fiindcă este un stat capturat. Și-n acestă situație, binomul Plahotniuc-Dodon a înțeles, că singura salvare este folosirea miliardului, cu ajutorul căruia ei pot deveni cei mai buni “gospodari” și cei mai “deștepți” conducători: plătind la timp salariile și pensiile, majorându-le pe alocuri cu câte unu-doi bănuți (în timp ce toate produsele și serviciile au crescut dublu); promițând apartamente pentru oameni cu proiectul “prima casă”; amăgindu-i cu drumuri bune pentru sate, care nu cred să reziste până la primăvară de prea multă grabă; ademenindu-i cu terenuri de joacă pentru copii, aduse de socialiști din banii nu știm cui, posibil tot din miliardul furat...

Voi, stimați prieteni, ce ziceți?
Eu zic, că după ce binomul a capturat puterea în stat și a pus aproape toți politicienii și oamenii de afaceri în genunchi (bineînțeles, în afară de cei care sunt cu PDM și PSRM), binomul Plahotniuc - Dodon a înțeles, că trebuie cumva să sustragă atenția celor mulți și naivi de la politica lor autoritară. 
Căci cu mulțimea nu te pui: te papă cât ai clipi din ochi și nu te mai pot ajuta nici procurorii și nici mașinile donate de Erdogan lui Dodon, care împușcă în mulțime cu apă... De aceea, salvarea lor este în folosirea neafișată a banilor întorși din miliardul furat, pentru a-și întări pozițiile, adică din nou în propriile interese!

“Dictum et factum”, adică “zis și făcut”:
și dă-i, măi frate, cu povești eroice de tipul: câte un drum asfaltat în fiecare sat; câte 1000 km de drum în 2018, iar în 2019 câte 1500 km; câte trei preoți la o biserică în fiecare sat (așa cum sunt trei în fruntea statului); majorări de pensii și salarii cu 20%, iar la unele categorii de salariați cică până la 90%; terenuri de joacă pentru copii... și toate acestea cu două-trei luni înainte de alegerile parlamentare!!!
Multe și nevrute, cu toate că finanțe nu sunt de-ajuns și după alegeri bugetul va crăpa în două, pentru că “creșterea economică”, pe care o invocă guvernarea lui Plahotniuc, este foarte mică și chiar imposibilă într-un un stat fără economie! Iar banii, care veneau din partea UE nu mai vin și nu-i exclus că n-o să mai vină nici din partea Băncii Mondiale și nici din partea Fondului Monetar Internațional... “Este, în schimb, miliardul”, - își zise binomul Plahotniuc - Dodon și noi suntem stăpân pe acești bani, nu Parlamentul European!
Iată de unde, bănuiesc, provin “veniturile mai mari la buget” și neașteptata “creștere economică” a Republicii Moldova, exact în perioada “domniei” binomului Plahotniuc- Dodon!

Citesc știrea BM: “Banca Mondială este îngrijorată de impactul pachetului de legi cu privire la reforma fiscală şi amnistia capitalului, adoptat de Parlamentul RM în luna iulie curent”, - astfel susţine directoarea Băncii Mondiale pentru Moldova, Anna Akhalkatsi. 
Cam târzie reacția, dar deloc întâmplătoare și nu exclud că va apărea una similară și din partea Fondului Monetar; astfel că, într-o bună zi, Republica Moldova, după ce a pierdut susținerea financiară din partea UE, o va pierde și din partea FMI și din partea BM! Și asta din cauza politicii defectuoase a binomului Plahotniuc-Dodon, care nu are nimic comun cu statul de drept și economia de piață. Acest lucru devine tot mai evident pentru oficialii diferitor instituții europene și mondiale. Și e știut, că Uniunea Europeană, Fondul Monetar sau Banca Mondială nu ajută statele, în care puterea este capturată, iar statul de drept și valorile democratice se află doar pe hârtie!
Nu poate să nu înțeleagă acest lucru binomul Plahotniuc-Dodon, odată ce acest fapt este conștientizat de toți politicienii; dar și cei doi, care au capturat integral puterea au înțeles că în cazul în care Republica va fi izolată și nu va avea susținere financiară, unicul colac de salvare pentru ei este utilizarea miliardului furat!!!

Iată, cred eu, motivul adevărat pentru care binomul Plahotniuc-Dodon n-are interes să deconspire soarta miliardului furat și refuză categoric să informeze opinia publică privind restituirea sau nerestituirea lui...
Plahotniuc, pentru a rămâne la putere și după alegerile parlamentare din februarie 2019, are nevoie stringentă de mulți bani pentru a pâcăli cetățenii, căci el știe cât de mult îl “iubește” “poporul moldovenesc”: și e de ajuns doar o scânteie, ca lumea să se ridice împotriva lui... Deaceea, important pentru el este ca cetățenii să-și primească măcar salariile și pensiile pe care le au, iar în preajma alegerilor să-i “amețească” cu ceva majorări și problema e ca și rezolvată... În caz contrar, “Finita la Comedia”, le cântă prohodul la ambii, căci oamenii îi vor lua în furci...
Iată de ce, oameni buni, chestiunea miliardului s-a transformat într-un “secret al anchetei”! Iată de ce miliardul furat este ascuns de ochii lumii! Iată de ce Raportul Krool-2, din care am fi putut afla câți bani s-au găsit și unde-s ei, stă ascuns în safeul lui Plahotniuc!


Iar dacă puneți la îndoială reflecțiile mele, tăiem tot ce-am scris cu bărdița și rămânem la vorba populară: “Cine-ți bagă mâna în buzunar, n-o bagă ca să-ți arate câți bani ai, ci ca să ți-i fure”!!!

Un articol de Mihai Ghimpu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu